Kleiner
Groter
Get Microsoft Silverlight
De Weersverwachting van het KNMI
Uitgegeven: 19 oktober 2019 tijdstip: 1:22

In het noordwestelijk kustgebied buien, elders vannacht droog

Vannacht is er langs de (noord)westkust aanhoudend kans op een (onweers)bui, mogelijk nog met windstoten rond 70 km/uur. Landinwaarts is het eerst droog en zijn er, op velden hoge bewolking na, brede opklaringen. In de loop van de nacht wordt de bewolking dikker en mogelijk valt er tegen de ochtend in het zuiden en zuidoosten wat regen. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C bij een zwakke tot matige zuidelijke wind. Langs de kust is de wind vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied eerst nog krachtig tot hard, 6-7 Bft.

In de ochtend gaat het in de zuidoostelijke helft van tijd tot tijd regenen. Elders is er vrij veel bewolking met vooral in de kustgebieden een enkele bui. In de middag verlaat het gebied met regen het oosten en zuidoosten en komen er enkele opklaringen. Er is dan lokaal nog wel kans op een bui. Het wordt ongeveer 14°C. De wind draait in de loop van de dag naar het zuidwesten en is matig, langs de kust vrij krachtig.

In de nacht van zaterdag op zondag zijn er opklaringen, maar er is wel vrij veel hoge bewolking. Tijdens bredere opklaringen is er kans op vorming van mist. In het noordwestelijk kustgebied is er nog een enkele bui mogelijk. In het zuidoosten is de bewolking het dikst en mogelijk gaat daar wat regen vallen. De minimum lopen uiteen van 9°C op de Wadden tot 6°C verder landinwaarts, in langdurige opklaringen koelt het plaatselijk af tot 4°C. De wind is zwak tot matig, overwegend uit een zuidelijke richting.

Zondag lost de eventuele mist later in de ochtend op. Verder is er tamelijk veel bewolking. Vooral in het zuidoosten en oosten zijn er waarschijnlijk perioden met regen. In de rest van het land blijft het overwegend droog. De maximumtemperatuur ligt rond 14°C. De wind is eerst veranderlijk en zwak, later op de dag steekt er een zwakke tot matige noordoostenwind op. (Bron:KNMI)
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor de informatie op de site van Meteo Beverwijk gelden een disclaimer , en copyright notice en regels t.b.v bescherming van persoonsgegevens.
Copyright © 2004 - 2016 Meteo Beverwijk.